Hallo,

Als vrijwilliger van H.V. Kyon wil ik me even voorstellen. Ik ben Berdine Verstijnen en ben 6 jaar de secretaris van de vereniging geweest (van 2012 tot 2018. Hiernaast ben ik 3 dagen per week werkzaam als activiteitenbegeleidster bij verstandelijk gehandicapten.

In 2001 heb ik kennis gemaakt met Kyon, omdat mijn dochter Lenneke daar ging trainen met haar Schipperke en ik haar chauffeur was. Na blessureleed in de badmintonsport was ik op zoek naar ’n nieuwe hobby en honden heb ik altijd leuk gevonden en ben er mee opgegroeid. Daarom ben ik in 2002 lid geworden en heb ik met de M.H. Tessa van mijn man een cursus G&G gevolgd en behaald. Omdat ik toch liever met een eigen hond wou trainen heeft Lenneke met haar hondje Romy gefokt en toen is in Nov. 2002 mijn Schipperke Tess geboren.

Met Tess heb ik het hele traject binnen Kyon afgelegd: puppycursus – basiscursus – G&G 1 en G&G 2 en uiteindelijk behendigheid, waarbij ik jarenlang bij de Recreanten doorgebracht heb. Pas na de 14de verjaardag van Tess ben ik gestopt, omdat ’t voor Tess, door artrose en het feit dat ze slecht is gaan zien, te risicovol werd. Tess & ik hebben beiden van die periode genoten. Maar nu is ze al 15,5 jaar en houden we ’t voort bij korte wandelingen.

Zoals gezegd was ik de secr. van de club; ik ben in april 2018 gestopt en gelukkig heb ik een goede opvolger gevonden in Johan Taks. Omdat m’n hondje niet meer kan trainen heb ik besloten me langzamerhand meer te gaan richten op de speurhondensport samen met mijn man. Wel blijf ik nog verder gaan als vrijwilliger bij Kyon om te helpen bij examens en andere activiteiten. Ik kan en wil deze bijzondere groep mensen (en honden) nog niet missen……

Volgende vrijwilliger

Berdine