Wandelgroep

Bij Hondenvereniging Kyon uit Haaren kan er elke maandagavond in groepsverband, en onder begeleiding van HV Kyon, met de hond worden gewandeld. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, neem gerust contact op met info@kyon.nl als je een keertje wil 'proefwandelen'.


De wandelgroep is bedoeld voor mensen die graag met hond actief zijn in de buitenlucht. Pret voor de honden staat voorop en dan pas het maken van kilometers.
De wandelgroep biedt gezelligheid, afwisselende routes en begeleiding door oud-instructeurs van Kyon. De wandelingen vinden plaats op maandagavond tijdens het cursusseizoen.  We verzamelen in de kantine van Kyon (Pergama Hoeve, Roonsestraat 20) vanaf 19.00 uur. Om circa 19.15 uur start de wandeling en uiterlijk om 21.00 uur sluiten we de wandeling af met koffie en thee (bij de prijs inbegrepen). De afstanden bedragen rond de 7 kilometer.

Ons wandelgebied is de gemeente Haaren. We wandelen over de zandpaden tussen de akkers, kleine landweggetjes of langs het natuurgebied de Kampina richting Oisterwijk. In principe is de wandeling voor iedereen mogelijk die een normaal looptempo heeft. Van de deelnemers verwachten we dat zij goed te been zijn want de routes zijn, afhankelijk van het weer, niet altijd even goed bewandelbaar (zand / modderpaden inbegrepen). Van de honden ( maximaal 2 honden per wandelaar) verwachten we dat ze sociaal zijn naar andere honden. De honden dienen ingeënt, gechipt en geregistreerd te zijn. Deelnemers met Brabantse gemoedelijkheid worden zeer op prijs gesteld.

Goede waterdichte wandelschoenen zijn aan te raden. Bij slecht weer is regenkleding en/of paraplu geen overbodige luxe. In de wintermaanden, wanneer de wandelingen in het donker plaatsvinden of eindigen, is reflecterende kleding of hesje en een lampje aan de halsband van de hond in verband met de veiligheid verplicht. De fietslampjes met een elastieken lus zijn ideaal. De honden dragen normale halsbanden en zijn aangelijnd aan gewone hondenlijnen. Slipkettingen en rollijnen zijn niet toegestaan.

Een groep bestaat uit maximaal 15 honden en/of deelnemers. Deelname aan de wandelingen zijn geheel voor eigen risico. Om mee te mogen wandelen, moet je lid zijn van hondenvereniging Kyon. Kosten deelname zijn te vinden onder de volgende link:
kosten.  Deelnemen met 1 hond en 2 wandelaars is uiteraard ook mogelijk, u krijgt dan korting op het lidmaatschapsgeld.

Opgeven kan via het
aanmeldingsformulier, in het veld ‘Opmerking’ vermelden “Hondenwandeling”. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via .

Ogenblik a.u.b. ...