Verslag Clubmatch oktober 2014

Clubmatch behendigheid 13 oktober 2014

 

Maandag 13 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse clubmatch behendigheid. In tegenstelling tot de clubmatch in het voorjaar waren de weergoden ons deze keer wel gunstig gezind. Een aangename temperatuur, droog en een niet gladde ondergrond zorgden ervoor dat wij allemaal volop konden strijden voor de titel clubwinnaar behendigheid 2014.

 

Er werd begonnen met een vast parcours, dit wil zeggen een parcours waarin alle hindernissen meedoen (dus ook de raakvlaktoestellen zoals de wip, kattenloop en A-schutting). Er werd in 3 groepen gelopen, te weten de wedstrijdgroep, de recreanten en de gevorderden. Johan Taks had voor alledrie de groepen een erg leuk, maar soms ook pittig parcours neergezet. Na de eerste ronde met wisselend resultaat gelopen te hebben, konden we kiezen om hetzelfde parcours nogmaals af te leggen. Hierbij telde de beste uitslag mee voor het eindklassement. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd, dus iedereen ging voor een tweede ronde. Je zou zeggen dat je de tweede keer het rondje kent en daardoor beter loopt, maar niets is minder waar voor mij en Jente. Waren we de eerste keer nog foutloos, de tweede keer hadden we een raakvlakfoutje (als de hond het witte vlak van de raakvlaktoestellen niet heeft aangeraakt). Gelukkig maar dat de beste van twee rondjes telde!

 

Daarna was de jumping aan de beurt, dit is dus een parcours waarin de raakvlaktoestellen niet mee doen. Opnieuw een uitdagend parcours, misschien nog wel wat lastiger dan het vast parcours. En dit maal maar 1 kans om het parcours zo goed mogelijk uit te lopen. Dit gaat erom spannen…. Eerst maar eens goed parcours verkennen. Daarna starten, en gelukt! Opnieuw foutloos rondgekomen. Ook de andere honden en baasjes liepen erg goed, dus het zou nog spannend gaan worden.

 

Na het gezamenlijk opruimen van het parcours (gaat lekker snel met zoveel mensen!), was dan als afsluiting de prijsuitreiking. Na het opnoemen van de individuele plaatsen op zowel vast parcours als jumping (zie uitslagen hieronder) werden de winnaars van de verschillende groepen bekendgemaakt, en jaaaa! met 2 foutloze parkoersen zijn we winnaar van de wedstrijdgroep geworden! We mochten naar voren komen en een hele leuke prijs ophalen met een speeltje en lekkers voor de hond. Daarna natuurlijk de bekendmaking van de clubmatchwinnaar en hierbij was het erg spannend tussen mijn moeder Berdine met Tess die 2x eerste was in haar groep en mij met Jente. Maar uiteindelijk bleek een klein foutje op de palen Berdine en Tess fataal en waren wij ook clubmatchwinnaar! Superleuk! En opnieuw mochten we naar voren komen voor zo’n leuke en lekker prijs. Na nog een drankje en hapje te hebben genomen zijn we heel tevreden weer naar huis gegaan.

 

Ik wil de organisatie hartelijk bedanken voor de leuke parkoersen, de lekkere hapjes (en drankjes natuurlijk) en de leuke prijzen (vooral namens Jente). Het was weer een topavond en we gaan weer hard trainen voor de volgende keer!

 

Groetjes, Lenneke en Jente

 


Uitslag:

 

Wedstrijdgroep

 

Lenneke

1

Marco

2

Daniëlle

3

 

 

Recreantengroep

 

Berdine

1

Katja

2

Wanda

3

 

 

Gevorderden

 

Marleen

1

Kenzo

3

Silvia

2

Nicole

4

Monique

5

 

 

 

 

 Ogenblik a.u.b. ...