In augustus 1991 kochten mijn vrouw Anita en ik onze eerste hond; Sethi, een Ierse Setter.

Niet lang daarna zagen we in onze woonplaats Haaren een groepje mensen met hun hond oefeningen doen. We vonden dat leuk en Anita sloot zich bij deze groep (Hondenschool Haaren) aan. Ik was toen nog te druk met andere hobby’s, maar kwam wel regelmatig kijken.

In 1992 werd “De club van 5” opgericht. Ik was 1 van de 5. We organiseerde leuke activiteiten voor leden van Hondenschool Haaren, o.a. wandelingen, zeskampen, demonstraties en feestjes.

In 1993 werd ik gevragen of ik geen instructeur wilde worden. Na in 1993 een interne opleiding gevolgd te hebben heb ik vanaf 1994 instructeursopleidingen bij Martin Gaus gevolgd.

Met mijn hond Sethi heb ik vele activiteiten gedaan zoals behendigheidswedstrijden, hondenhike’s, triatlon, 50 km wandeling. Sethi was een geweldige hond, een schat van een beest. Ze is in 2009 overleden op 17-jarige leeftijd.

Niet lang daarna kochten we onze huidige hond, de Langharige Weimaraner Jarno. Een fantastische hond en een echte maat van me. We brengen veel tijd samen door en voelen elkaar perfect aan.

Het liefst gaan we samen de natuur in, ik zie hem daar met volle teugen van genieten.

Sinds eind 1994 geef ik nu al les en doe dat nog steeds met veel plezier. In de loop van die tientallen jaren, heb ik bij Kyon natuurlijk veel meegemaakt. Mensen die ik moest troosten, mensen die me cadeaus gaven en zelfs vrouwen die me spontaan op de wang kusten.

Ook is het leuk als er zich weer een oud cursist meldt een nieuwe hond. Dat is toch een bevestiging dat we het bij Kyon in het verleden goed hebben gedaan.

En… ik weet het zeker. We doen het nog steeds goed!

Tot ziens bij Kyon.

Volgende vrijwilliger

Kees