Vrolijke vrijwilligers gezocht

Om de instructeurs zich zoveel mogelijk te laten focussen op het geven van de les, zijn wij op zoek naar een aantal vrolijke vrijwilligers die ons met enige regelmaat willen ondersteunen. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de volgende taken: 

Gastvrouw/heer

Als gastvrouw/heer verwelkom je nieuwe cursisten, toeschouwers en potentiële leden. Je bent het eerste aanspreekpunt, zorgt voor een gezellige uitstraling van de kantine en dat er voor iedereen een lekker bakje koffie en thee klaarstaat. Het aantal uur dat je beschikbaar bent is in overleg. De avonden liggen wel vast; maandag, dinsdag en/of woensdag avond. Voorkeur gaat uit naar in ieder geval de eerste twee weken bij de seizoenstart van de cursussen, maar mocht je het bij Kyon net zo gezellig vinden als wij, dan zijn meer avonden zeker welkom. Daarnaast zou het fijn zijn als je kunt helpen bij de clubmatches (deze zijn op lesavonden, 2x per jaar) en bij de (proef)examens (twee zaterdagochtenden per seizoen). 

Examen figuranten

Voor bepaalde onderdelen van het Sociale Huishond Examen hebben we figuranten nodig. Dit kan zijn het geluid maken om te kijken of de honden daar niet van schrikken, met een paraplu het veld op komen lopen of meehelpen bij de terrasoefening. We hebben per seizoen twee zaterdagochtenden waarop we het proefexamen en het examen houden. Onze voorkeur gaat uit naar examen figuranten die per seizoen  beide zaterdagen (dus zowel die van het proefexamen als het daadwerkelijke examen) aanwezig kunnen zijn. 

Assistent instructeur

Pak je liever een wat grotere rol als vrijwilliger, dan bekijken we ook graag met je of je in te zetten bent als assistent instructeur. Op de lesavond waarop de pups en jonge honden les krijgen sta je dan naast de instructeur om die te helpen. Dat kan zijn door zaken mee klaar te zetten, maar ook door mee te kijken of de oefening, die de cursisten met hun hond moeten doen, goed wordt uitgevoerd. Natuurlijk geven we je vooraf een korte interne cursus en nemen we alle oefeningen met je door zodat je weet waar je op moet letten, waar de uitdagingen in zitten en hoe je de cursist hiermee kunt helpen. 

En wie weet, mocht je het zo leuk vinden, dan kun je natuurlijk altijd doorstromen naar de functie van Aspirant instructeur. Dit houdt in dat je de  opleiding voor Kynologisch instructeur gaat volgen, maar ook intern wordt opgeleid. De functie van assistent instructeur is, net zoals de rest van het Kyon-team, op vrijwillige basis. Maar het zou fijn zijn als je op (bijna) alle lesavonden (gemiddeld 14 avonden per seizoen) aanwezig kunt zijn.  

Lijkt een van deze rollen je iets? 

Welke rol als vrolijke vrijwilliger je ook kiest, je wordt natuurlijk onderdeel van het gezellige Kyon-team en denk je mee over het reilen en zeilen van de vereniging. Met elkaar hebben we veel plezier en dragen we bij aan veel blije honden en hondenbazen! Dus zie je jezelf als vrolijke vrijwilliger in een van bovenstaande rollen of wil je meer informatie hierover? Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op via info@kyon.nl of spreek ons aan op het veld!