Na opgeroeid te zijn met altijd een herdershond om me heen, was de wens om zelf een hond te hebben enorm. Dus toen ik samen met mijn vriend (nu man ?) een huis in Liempde kocht en we opvang voor overdag konden regelen met mijn schoonouders (5 straten verderop), was onze eerste eigen hond een feit: Dingo. Een wat schuchtere, maar zeer lieve Engelse Stafford waar ik veel van heb geleerd en, na diverse cursussen, graag behendigheid mee wilde beoefenen. Kyon in Haaren kon ons dit bieden en het voelde meteen goed.

Toen Dingo wat ouder werd en het steeds moeilijker was voor hem om de trainingen te volgen, wilde ik toch graag betrokken blijven bij Kyon. Daarom heb ik toen gesolliciteerd voor de functie Instructeur. Na een interne training en het volgen van de opleiding kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie geef ik sinds 2013 met zeer veel enthousiasme les bij Kyon. Van pups tot de oudere honden, wat me ontzettend veel plezier en energie geeft.

Helaas hebben we in de lente van 2014 afscheid moeten nemen van Dingo en sinds september 2014 zijn we de trotse eigenaren van Ozzy. Een zeer enthousiaste (en dit is nog een understatement), vrolijke en open Engelse Stafford, die enorm graag voor je werkt en dingen voor je doet zoals opruimen of kastdeuren dichtmaken. In 2023 hebben we een broertje voor Ozzy in huis genomen: Cooper de onverschrokken Engelse Stafford. Ook super vrolijk en enorm leergierig.

Naast mijn vrijwilligerswerk bij Kyon werk ik drie dagen in de week bij een KYBYS in Boxtel. Daarnaast heb ik de opleiding Instructeur praktijkspeuren bij Cor Oldenburg met goed einde gevolgd en ook de opleiding voor behendigheidsinstructeur.

Ik nodig je van harte uit om op een van onze trainingsavonden (op maandag, dinsdag en woensdag) een keer te komen kijken! En spreek dan zeker een van ons (herkenbaar aan de Kyon kleding) aan. Wij vertellen je altijd graag meer over onze vereniging.

Volgende vrijwilliger

Elise